Catalin Mitulescu este un baftos.

In primul rand pentru ca a beneficiat de sprijinul lui Martin Scorsese si al lui Wim Wenders in realizarea debutului sau de lung metraj, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", si in toate celelalte randuri pentru ca lumea l-a inteles din prima.
Spune povesti simple cu amanuntul martorului ocular.

Poate ca in "Trafic" ar mai fi putut adauga un pic de zapusala, ceva zgomot si accent pe detaliile fizionomice care tradeaza atat de usor frustrarea in cazuri precum cele legate de participarea la traficul din Bucuresti, sau la cel din viata in general.

Ii sta mai bine povestind din copilaria comunista, sau cel putin mie mi se pare mai atragator asa, din pozitia celui care nu are amintiri legate de asemenea vremuri, dar Mitulescu reuseste sa impace si prezentul cu ale lui fluvii de automobile, telefoane performante, relatii pe fuga, santuri aparute peste noapte pe bulevarde principale si promotii la bauturi carbogazoase.

Cu filmuletul asta despre un tip care isi descopera highlightul zilei intr-o cafea atunci cand cea mai de baza extensie a corpului sau, masina, i se dovedeste nefolositoare atingerii vreunui punct B sau vreunui scop, Catalin Mitulescu a luat in 2004 Palm D'Orul pentru cel mai bun scurt metraj.

Sa fi fost?




Catalin Mitulescu - Trafic
Vezi mai multe video din Film »